#ΜένουμεΣπίτι #StayAtHome - Έλληνες μουσικοί μας μιλάνε γι'αυτο!- Μέρος 2ο - Greek musicians talk to us-Part 2

By Michael m on 2:07 PM 12 April 2020

Filed Under:


Μιχάλης Μητσόπουλος :
 Πριν μερικές μέρες πολλοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν θετικά στο να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις μου. Το άρθρο χωρίστηκε σε παραπάνω  μέρη από 1 ( το Μέρος 1 εδώhttps://metalhall.blogspot.com/2020/04/stayingathome-1-greek-musicians-talk-to.html )

Ζούμε σε μια περίεργη και πρωτόγνωρη περίοδο σίγουρα για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε κάτι που δεν το γνωρίζουμε και μας λένε να μείνουμε μέσα σπίτια μας για να το αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολη η όλη κατάσταση; Πόσο περίεργη είναι; Έλληνες καλλιτέχνες μου μιλάνε γιαυτό και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Στις παρακάτω ερωτήσεις απαντάνε οι :

Michael Mitsopoulos :
A few days ago, many artists from Greece responded positively to answer to some of my questions. The article was divided into parts .
( Part 1 here https://metalhall.blogspot.com/2020/04/stayingathome-1-greek-musicians-talk-to.html )
We experience a strange and unknown situation for all of us. We face something that we do not know what it is. They said to us to stay inside our house so we can face it with succeess. So...how difficult is the whole situation for each one of us ? Greek artists talk to me and i thank them so so much! The astists that participated in this are :
(This interview will be  translated in this article)

Maxi Nil (Jaded Star) :


Andreas Papadopoulos (Serenity Broken) :


Steelianos Amirides ( Enemy of Reality) : 






-Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για αυτή τη κουβέντα.
Λοιπόν, ξέροντας πως  είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας ελπίζουμε για τα καλύτερα. Τι κάνεις τώρα που μένουμε όλοι μας μέσα; Πως διαχειρίζεσαι την όλη κατάσταση;

Maxi Nil : Καλησπέρα κι εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση! 
Καταρχάς δεν πανικοβάλομαι!Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι,δεν είχαμε χρόνο να κάτσουμε σπίτι να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας,τον άνθρωπο μας,τα ζώα μας κτλ. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για μάζεμα σπιτιού,εκκαθάριση και γενικά να κλείσουμε ότι εκκρεμότητες είχαμε όλο αυτό τον καιρό.
Προσωπικά έχω πολύ μάζεμα ακόμα χαχαχαχα αλλά ταυτόχρονα παραδίδω μαθήματα φωνητικής online μαζί με κάποια masterclass όπως έκανα και προ καραντίνας,απλά πλέον αυστηρά μόνο online.Το τηλεοπτικό παιχνίδι όπου δουλεύω ως coach (Just the 2 of Us) έχει σταματήσει τα γυρίσματα οπότε περνάω χρόνο με τα ζώα μου,τον σύντροφό μου και τον εαυτό μου.

Andreas Papadopoulos: Εγώ σε ευχαριστώ Μιχάλη για τη φιλοξενία! Είναι πάντα χαρά μου να μιλάμε.
Αυτή τη στιγμή δουλεύω απομακρυσμένα από το σπίτι μιας και έχω αυτή τη δυνατότητα. Έχω πλέον πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο να περνάω με την οικογένεια και το παιδί μου, να παίζουμε και να με βλέπει πλέον κάθε μέρα! Πίστεψέ με αυτό είναι πολυτέλεια και το απολαμβάνω όσο δε πάει! Κατά τα άλλα όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι, έχει πάρει φωτιά το Netflix και τα torrents (ουπς!). 
Γενικά παίζει πολύ ταινία αλλά ακόμα περισσότερο Call Of Duty Modern Warfare στο PS4 και εννοείται πλέον ασχολούμαι πολύ περισσότερο με τη μουσική, γράφω νέα κομμάτια για τους Serenity Broken και γενικά δουλεύουμε με τα υπόλοιπα παιδιά τα arrangements των υπόλοιπων τραγουδιών! Έχει γίνει αρκετά παραγωγική η μέρα μου πλέον σε πολλά επίπεδα με τη καραντίνα.

Steelianos Amirides: Εγώ σ’ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Χαρά μου.
Ε, μένω κι εγώ μέσα κατά κύριο λόγο. Ξεκίνησα πριν την καραντίνα λόγω ενός θέματος υγείας (μη σοβαρού) και συνέχισα, για μένα η κατάσταση τραβάει γύρω στον ενάμιση μήνα τώρα. Το μόνο πρόσωπο που επισκέπτομαι είναι η μάνα μου, κυρίως για να τη βοηθήσω. Το διαχειρίζομαι όπως μπορώ, με αρκετή δουλειά, μπόλικο Netflix, βιβλία, μουσική, δουλειές στο σπίτι. Γενικά το βλέπω σα μια ευκαιρία να απολαύσω την παρέα του εαυτού μου και να μπω πιο βαθειά στις σκέψεις μου. Υπάρχουν και στιγμές που βαριέμαι αρκετά, ευτυχώς γι’αυτό υπάρχει το αλκοόλ! 

- Σε αυτή τα πρωτόγνωρα για όλη τη ανθρωπότητα σκηνικά που ζούμε , βλέπουμε αρκετούς να μη μπορούν να το διαχειριστούν, μένοντας μέσα σπίτι τους. Τι συμβουλές θα τους έδινες, ώστε να γίνει πιο εύκολη η διαβίωση τους μέσα στο σπίτι και να είναι ήρεμοι;

Maxi Nil : Νομίζω πως η άνεση του σπιτιού μας,μας επιτρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα με και χωρίς ίντερνετ.Μουσική,διάβασμα,μαγείρεμα,μελέτη,μια βόλτα με τα πόδια και τόσα άλλα πράγματα!Μπορώ βέβαια να καταλάβω τους ανθρώπους που πλήγονται οικονομικά...σε αυτούς θα πω δύναμη και υπομονή...δεν μπορώ να βρω άλλες λέξεις.

Andreas Papadopoulos: Είναι κάτι τόσο πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε που σίγουρα έχει αλλάξει τρομακτικά τη καθημερινότητά μας και τις συνήθειες μας. Είμαστε και σαν λαός γενικά πολύ του έξω και της βόλτα οπότε η καραντίνα και ο αποκλεισμός κάνει τον Έλληνα να χτυπάει κόκκινο. 
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να συμβουλέψω κάποιον σχετικά με όλο αυτό καθώς δεν είμαι ειδικός αλλά μπορώ να πω τι είναι αυτό που κάνω εγώ στη καθημερινότητά μου. Περνάω πολύ και ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και το παιδί μου, βλέπω ταινίες, σειρές, παίζω PS4 και γράφω μουσική. Νομίζω το κλειδί είναι να βρει ο καθένας τι είναι αυτό που τον ευχαριστεί πολύ και να το κάνει. Το χόμπι του, αυτό που έκανε και γούσταρε πριν από όλη αυτή τη φάση. Ας σκεφτούμε και λίγο ανάποδα ρε παιδί μου! Είμαστε σπίτι και κάνουμε ότι γουστάρουμε, περνάμε καλά!

Steelianos Amirides: Κοίταξε κατ’αρχάς θεωρώ ότι πρέπει να περνάμε ούτως ή άλλως χρόνο μόνοι μας. Η παρέα είναι πολύ όμορφο πράγμα, είτε φιλική, είτε ερωτική, είτε συγγενική. Αλλά μπορείς να την εκτιμήσεις και να την απολαύσεις όταν αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σου. Θεωρώ ότι σε όλες τις καταστάσεις οφείλουμε να βλέπουμε τις ευκαιρίες και τα θετικά. Το ένα μεγάλο θετικό είναι ότι η χώρα μας δεν έχει τις απώλειες που θα είχε αν τα πράγματα είχαν διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο. Και το σύστημα υγείας με όλα του τα προβλήματα ανταποκρίνεται πολύ επαρκώς προς το παρόν. Το άλλο είναι ότι καθαρίζει η ατμόσφαιρα, τα νερά, τα δάση, η φύση γενικότερα. Και για όποιον το δει, και το προσπαθήσει, άλλο μεγάλο θετικό θα ‘ναι ο χρόνος με τους αγαπημένους μας εφόσον μένουμε μαζί, ώστε να τους γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα. Δε φαντάζεσαι πόσα μπορείς να μάθεις για τους δικούς σου ανθρώπους όταν συζητήσεις μαζί τους περισσότερο από το σύνηθες. Εγείρονται ερωτήματα, μνήμες, μπορεί να τους γνωρίσεις πολύ καλύτερα είτε είναι γονείς, είτε σύντροφοι είτε παιδιά. Τώρα για μας που μένουμε μόνοι μας, ε νομίζω ότι μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας, αντί να μιζεριάσουμε πλήρως.


-Πιστεύεις πως αυτά που ζούμε θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κάτι δημιουργικό; Γενικά αυτή τη περίοδο πως κινείσαι σε μουσικό επίπεδο;

Maxi Nil: Φυσικά!Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλλιτέχνης εκεί έξω που να μην νιώθει την ανάγκη να εκφράσει μέσω της τέχνης του,την παρούσα κατάσταση.Προσωπικά,πέρα των μαθημάτων φωνητικής που παραδίδω (το οποίο με κάνει να νιώθω δημιουργική) έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε τραγούδια για τον 3ο δίσκο χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμα ο 2ος (θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο).Κοινώς,σε δουλειά να βρισκόμαστε!χαχαχα

Andreas Papadopoulos: Καλά αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Πιστεύω πως ένα μεγάλο ποσοστό μελλοντικών κυκλοφοριών θα εμπνευστεί από τον ιό και σίγουρα θα υπάρχει ανάλογη θεματολογία, όχι μόνο για τον ιό καθαυτό αλλά και για τις κοινωνικές/οικονομικές προεκτάσεις που έφερε. Πως θα μας κάνει να εκτιμήσουμε τη ζωή στο σύνολό της διαφορετικά. Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα μέχρι σήμερα, αυτό στο υπογράφω. Μουσικά εμένα δεν μπορώ να σου πω ότι με έχει εμπνεύσει τόσο, αλλά μου έχει δώσει άπλετο χρόνο και αυτό φέρνει νέες συνθέσεις στο τραπέζι. Αν έγραφα στίχους πάντως θα ήταν μάλλον σημείο αναφοράς.

Steelianos Amirides: Εννοείται και τέτοιες περίοδοι είναι πηγή έμπνευσης, μιας και ο χρόνος ο ίδιος είναι το απαραίτητο συστατικό. Αυτή την περίοδο με τους Enemy κοντεύαμε να τελειώσουμε τον τρίτο δίσκο μας, αλλά είμαστε στο 90%. Θα συνεχίσουμε όλοι  μαζί όταν τελειώσει όλο αυτό. Εγώ προσωπικά αφού πέρασε μια δύσκολη περίοδος με το θέμα υγείας που προανέφερα, καθώς και μια απώλεια αγαπημένου προσώπου, ξαναβρήκα τον τελευταίο καιρό το ρυθμό μου, μελετάω, γράφω ασκήσεις, τραγούδια για τους μαθητές μου, και η αλήθεια είναι ότι πού και πού τελευταία σκαλίζω και κάτι δικές μου δημιουργίες, άσχετες από τη μπάντα.

-Κλείνοντας και αφού σε ευχαριστήσω πολύ για αυτή τη κουβεντούλα μας θα ήθελα να πεις εσύ κάτι σαν επίλογο προς τον κόσμο που τα διαβάζει τώρα.

Maxi Nil: Δεν θέλω να πω πολλά.Ο κάθε ένας από εμάς βιώνει διαφορετικά την κατάσταση ανάλογα με το πόσο και πως τον έχει επηρεάσει.Για κάποιους είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστούν,για άλλους να δουν τα παιδιά τους,άλλοι καταστρέφονται οικονομικά,άλλοι χάνουν κάποιον δικό τους...υπομονή και καλή μας δύναμη.Time heals

Andreas Papadopoulos: Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου Μιχάλη για το χρόνο σου αλλά και την ιδέα σου να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις. Θα ήθελα να πω στο κόσμο πως όλο αυτό, δυστυχώς δεν είναι κάποιο τέχνασμα των μασόνων και πως θα πρέπει να είμαστε τρομερά προσεκτικοί. Μένουμε σπίτι ρε γαμώτο, δεν είναι κάτι τόσο τρομερό ρε φίλε! Ας σκεφτούμε μια φορά όχι μόνο τη πάρτη μας αλλά και τους άλλους. Μέχρι στιγμής σα χώρα φαίνεται πως το αντιμετωπίζουμε καλά, για την ώρα. Ας συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, αλλά και τον άγνωστο συνάνθρωπό μας. Θα περάσει και αυτό, αλλά να περάσει με τα λιγότερα θύματα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΓΚΕΣ.

Steelianos Amirides: Φιλαράκια, να ελπίζετε, να περνάτε καλά και στα ζόρικα, όχι μόνο στα ανέμελα, ενημερωθείτε  για τις εξελίξεις πάντα με κριτική σκέψη, και κάντε λίγο υπομονή! Όλα θα πάνε καλά, και όλα γίνονται για καλό! Μένουμε σπίτι!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Hello and thank you for this talk. To start with, i know that is difficult situation for all of us and we hope for the better. So what are you doing now that we all stay inside our houses? how is this situation for you?

Maxi Nil :Good evening and thank you for the invitation!
First of all, I'm not panicking! I'm sure most, if not all, of us didn't have time to sit at home to take care of ourselves, our man, our animals, etc. So it's a good opportunity to tidy up a house, clean up and generally close all those pending issues we had .
Personally, I'm still very busy hahahaha but at the same time I'm giving voice lessons online along with some masterclass like I did before quarantine, just now strictly only online. The TV game where I work as a coach (Just the 2 of Us) has stopped shooting so I spend time with my animals, my partner and myself.

Andreas Papadopoulos: I thank you Michael for the hospitality! It's always a pleasure to talk.
At the moment I am working remotely from home since I have this opportunity. I now have a lot more free time to spend with my family and my child, to play and see me every day! Believe me this is a luxury and I enjoy it as long as it doesn't go! Otherwise, as most people imagine, Netflix and torrents (oops!).
Overall i see a lot of movie but even more Call of Duty Modern Warfare on PS4 and of course I deal much more with music now, I write new songs for Serenity Broken and generally we work with the other kids the arrangements of the rest of the songs! My day has become quite productive on many levels with quarantine.

Steelianos Amirides:Thank you very much Michael! My pleasure.
Well, I stay mostly inside. I started before quarantine due to a health issue (not serious) and continued, for me the situation has been dragging on for about a month and a half now. The only person I visit is my mother, mainly to help her. I manage it as best I can, with a lot of work, plenty of Netflix, books, music, housework. I generally see it as an opportunity to enjoy the company of myself and go deeper into my thoughts. There are times when I get bored enough, fortunately there is alcohol!


- In this unprecedented scene for all of humanity, we see many who cannot manage it, staying inside their home. What advice would you give them to make their lives easier and calmer?

Maxi Nil: I think the comfort of our home allows us to do a lot of things with and without the internet. Music, reading, cooking, studying, a walk and so many other things! Of course I can understand people who are financially affected ... I will tell them strength and patience ... I can't find other words.

Andreas Papadopoulos: It is something so unprecedented that we live in that it has certainly changed our daily lives and our habits terribly. We are also people that like to go out and walk a lot, so quarantine and exclusion makes the Greek hit red.
I can't say that I am able to advise anyone on all this as I am not an expert but I can say what I do in my daily life.
I spend a lot of quality time with my family and my child, watching movies, series, playing PS4 and writing music. I think the key is for everyone to find what is most pleasing to them and to do it. His hobby, what he did and liked before this whole phase. Let's think a little upside down, for a change! We are home and we do what we like, we have a good time!

Steelianos Amirides: Look at first I think we have to spend time alone anyway. Friendship is a very beautiful thing, whether friendly, erotic or related. But you can appreciate it and enjoy it when it is part of your daily routine. I think that in all situations we have to look at the opportunities and the positives. 
One big positive is that our country does not have the losses it would have if things had been handled differently.And the health system with all its problems responds very adequately at the moment. The other is that it cleans the atmosphere, the waters, the forests, nature in general. And for anyone who sees it, and tries it, another big positive will be the time with our loved ones as long as we stay together to get to know them even better. You can't imagine how much you can learn about your own people when you talk to them more than usual. Questions and memories are raised, you can get to know them much better, whether they are parents, partners or children. Now for those of us who live alone, I think we can get to know ourselves better, instead of being completely misunderstood.


-Do you think that what we live in could be a source of inspiration for something creative? In general, how do you move on a musical level at this time?

Maxi Nil: Of course! I don't think there is an artist out there who doesn't feel the need to express, through his art, the current situation. Personally, beyond the vocal lessons I give (which makes me feel creative) songs for the 3rd album without the 2nd being released yet (it will be released in the fall).

Andreas Papadopoulos: Well that's for sure! I believe that a large percentage of future releases will be inspired by the virus and there will certainly be similar topics, not only for the virus itself but also for the social / economic implications it has brought. How it will make us appreciate life as a whole differently. The way we see things to this day will change, that's what I'm signing. Musically, I can't tell you that it has inspired me so much, but it has given me a lot of time and that brings new compositions to the table. If I were writing lyrics, it would probably be a reference point.

Steelianos Amirides: Of course, such periods are also a source of inspiration, since time itself is the necessary ingredient. At this time, Enemy and I were about to finish our third album, but we are at 90%. We will all continue together when all this is over. 
Personally, after going through a difficult period with the health issue I mentioned above, as well as a loss of a loved one, I have recently regained my rhythm, studying, writing exercises, songs for my students, and the truth is that where and where do I dig last? and some of my own creations, unrelated to the band.

-Closing and after thanking you very much for this chat, I would like you to say something like an epilogue to the people who are reading them now.

Maxi Nil: I don't want to say much. Each of us experiences the situation differently depending on how much and how it has affected him. For some it is an opportunity to rest, for others to see their children, others are financially ruined, others lose. someone of their own ... patience have strenght .Time heals!

Andreas Papadopoulos: I would like to thank you, Michael, for your time and your idea to ask these questions. I would like to tell the world that all this is unfortunately not a trick of the Masons and that we should be very careful.We stay home damn it, it's not that scary dude! Let's think once about not only ourselves but also others. So far as a country we seem to be dealing with it well, for now. Let's continue like this and better protect those we love, but also our unknown fellow human being. It will pass, too, but pass with the fewest victims. STAY AT HOME DUDES.

Steelianos Amirides: Buddies, have hope, have a good time and  always be aware of the events with critical thinking, and be a little patient! Everything will be fine, and everything is done for good! We stay home!

0 comments for this post

Post a Comment

Scream For Me